Областният управител на Софийска област Емил Иванов представи днес новия управител  на „Водоснабдяване и канализация” ЕООД – София, Цанко Маринов.  


На първата си работна среща на г-н Маринов заяви, че си дава сметка за трудното време, в което поема управлението на дружеството. "Ще се постараем да създадем по-добра организация и да постигнем оптимизиране на разходите, за да имаме по-добри резултати. Основната ни задача е да увеличим събираемостта на приходите, като същевременно подобрим услугите за населението" подчерта Цанко Маринов.


В хода на разговорите стана ясно че дружеството има над 3 милиона лева дефицит, натрупан през последните години от предишното управление.


От своя страна Емил Иванов също отбеляза, че трябва да бъдат предприети спешни мерки за подобряване на финансовото състояние на „В и К”  ЕООД - София. Той припомни, че само преди 4 години дружеството е било в много по-добро състояние и подчерта  убеждението си, че то отново може да бъде стабилизирано.


"Винаги може да разчитате на областната администрация, ако е необходимо съдействие", категоричен беше областният управител в обръщението си към Цанко Маринов.