Турският гранд Фенербахче Юлкер пожела да привлече в редиците си Александър Везенков, съобщава гръцкото издание Basket Plus. Българското крило игра за Арис (Солун) през изминалия сезон 2012/2013 трябва да вземе важно решение за бъдещето си - дали ще подпише първи професионален договор в Европа или ще приеме предложението на Зейвиър Юнивърсити от колежанското първенство на САЩ. Според медиите в южната ни съседка лично Желко Обрадович се е поинтересувал от възможността да има на свое разположение един от най-големите таланти в юношеския баскетбол. 17-годишният Везенков ще навърши пълнолетие на 6 август и се очаква именно тогава той да реши къде ще заиграе през следващата гдоина. В Турция обаче са доста стриктни спрямо чужденците и в момента "фенерите" нямат свободно място за чуждестранен играч, така че варианта Везенков да акостира в Истанбул изглежда минимален. Другата опция е той да подпише с тима, но да бъде изпратен под наем някъде, където ще играе редовно. Крилото бе най-добрият играч на България на ЕвроБаскет за юноши до 18 години, където "лъвчетата" завършиха предпоследни. Везенков постигна по 22.4 точки, 10.2 борби, 2.9 асистенции и 1.3 отнети топки в 9 мача за национания ни отбор.

Прочети повече на: http://www.sportal.bg/news.php?news=441040

 Турският гранд Фенербахче Юлкер пожела да привлече в редиците си Александър Везенков, съобщава гръцкото издание Basket Plus. Българското крило игра за Арис (Солун) през изминалия сезон 2012/2013 трябва да вземе важно решение за бъдещето си - дали ще подпише първи професионален договор в Европа или ще приеме предложението на Зейвиър Юнивърсити от колежанското първенство на САЩ.


Според медиите в южната ни съседка лично Желко Обрадович се е поинтересувал от възможността да има на свое разположение един от най-големите таланти в юношеския баскетбол. 17-годишният Везенков ще навърши пълнолетие на 6 август и се очаква именно тогава той да реши къде ще заиграе през следващата гдоина.


В Турция обаче са доста стриктни спрямо чужденците и в момента "фенерите" нямат свободно място за чуждестранен играч, така че варианта Везенков да акостира в Истанбул изглежда минимален. Другата опция е той да подпише с тима, но да бъде изпратен под наем някъде, където ще играе редовно.


Крилото бе най-добрият играч на България на ЕвроБаскет за юноши до 18 години, където "лъвчетата" завършиха предпоследни. Везенков постигна по 22.4 точки, 10.2 борби, 2.9 асистенции и 1.3 отнети топки в 9 мача за национания ни отбор.