Александър Везенков ще продължи да облича екипа на гръцкия Арис. Младият роден талант трябваше да реши с кой отбор да подпише първият си професионален договор, а според гръцките медии той е избрал именно "жълто-черните" от Солун.
Пред BGbasket.com Везенков също потвърди за това си решение, като заяви, че следващата седмица ще пътува за Гърция, където ще подпише договор за 2+1 години.
Миналият сезон Везенков започна да получава все повече шанс в мъжкия отбор на Арис и това веднага се отрази на напредъка му. За младият българин напираха редица отбори, включително грандове като Еврошампиона Олимпиакос и Барселона, но в крайна сметка е решил да остане верен на Арис.
През миналия сезон Везенков игра общо 20 двубоя в гръцкото първенство, в които записа средно по 4.1 точки и 2.5 борби за по 13.7 минути на мач. Със сигурност обаче ролята му от новия сезон ще бъде по-сериозно и той ще получава все повече шанс за изява и развитие. Само преди седмица пък той стана и най-добър реализатор на Европейското първенство за юноши със средно по 22.4 точки на мач