Галя е родена на 8 май 1996 год. Живяла с майка си в Радотина. Когато била 13-годишна, починал баща й. През януари 2005 година майка и дъщеря се преместили да живеят в Литаково. Там Галя се запознала с почти 15-години по-възрастния от нея Пламен. Когато връзката им станала сериозна, Галя го излъгала, че е на 17 години. Тя забременяла. Казала на майка си, която вече знаела за връзката й с Пламен. Майката отишла при родителите на Пламен – Динка и Асен. Решили да не пречат на младите и да им разрешат да се сгодят. Годежът бил на 9 април 2010 год. По време на тържеството Пламен попитал майката на Галя на колко години е тя и така научил, че е на 14. Въпреки това след годежа те заживели на съпружески начела. Междувременно момичето направило спонтанен аборт. Това станало причина случаят им да достигне до отдела „Закрила на детето” към Социално подпомагане. Служителката от отдела отишла в Литаково и се срещнала с Галя. Момичето заявило, че живее по свое желание при Пламен и че го обича. Малко след това отново забременяла, а на 23 ноември 2011 год. 15-годишната Галя родила здраво момченце. На 27 юли следващата година с Пламен вдигнали и сватба.
Докато невръстната Галя станала майка, а след това и булка, Пламен бил изправен пред съда. Заради съжителството си с малолетна той получил присъда от 6 месеца затвор, произнесена от Ботевградски районен съд. Семейството наело адвокат и обжалвало присъдата. На 24 октомври 2012 год. – почти три години от началото на съжителството им – Софийски окръжен съд призна Пламен за невинен.
Съдът е преценил, че обществената опасност от деянието на Пламен е незначителна. В негова полза бил и фактът, че се оженил за момичето, че се грижи за детето и съпругата си. Не на последно място съдът преценил, че влизането на Пламен в затвора за шест месеца ще постави в затруднение неговата съпруга и малкото им дете.


Б.Р.
Поради етични съображения имената на героите в статията са променени.


350 мъже са били осъдени, защото съжителстват с малолетно момиче през 2012 год. Това показва статистиката на Държавната агенция за закрила на детето. Повечето от присъдите обаче са условни. Проверки на агенцията в различни региони установили, че личните лекари не са сигнализирали социалните за бременни малолетни. Поради тази причина през 2010 год. трима лични лекари са били глобени с по 1000 лева. От фондация „Анимус” заявиха, че в някои региони медиците се притесняват да подадат сигнал за бременна непълнолетна пациентка. Въпреки това подават, но анонимно.