С категоричност мога да кажа, че политическата криза се отразява и на работата в Общинския съвет. Казвам го като човек, който има вече шест години опит в местната власт. Сега поведението на съветниците в по-голяма част е продиктувано от партийни повели, повлияно от контекста на политическата обстановка. Забелязвам едно неконструктивно поведение от страна на опозицията в Ботевград. Едно безпринципно и необяснимо спъване на социални проекти, които са в услуга на хората.
Преди бях забелязала, че когато решаваме въпрос, свързан с някое от селата например, съветниците от това село, независимо от коя политическа партия са, гласуват единодушно за решаването на даден проблем, отпускане на финансови средства и т.н. Сега обаче – за първи път от шест години насам, не е така. Гласуват различно.
Аз като председател на Общинския съвет и като гражданин на Община Ботевград си пожелавам да заработим отново като един механизъм – градивно и конструктивно в името на хората. Това каза Йорданка Лалчева в интервю за „Ботевградски вести плюс”. Цялото интервю с председателя на ОбС може да прочетете в новия брой на вестника.