Преди дни Общинският съвет на Съюза на българските пчелари е провел отчетно-изборно събрание, на което било взето решение за създаване на дружество под името – Общински браншови пчеларски съюз „Димитър Панчев”, начело на което е избран Управителен съвет в състав: Венета Цолова – досегашен председател на организацията на пчеларите в Ботевград, Венцислав Стилиянов, Цанко Цанов, Симеон Георгиев, Ивайло Панчев, д-р Красимир Стаменов и Иван Иванов, който отговаря за селското стопанско в Община Ботевград.


Оказва се, че отчетно-изборното събрание е свикано без да бъдат уведомени членовете на Сдруженията „Димитър Панчев” и „Димитър Панчев - 2008”, чиито председатели са съответно Румен Цветков и Иван Василев. Това става ясно от писмо до botevgrad.com. То е написано от член на Сдружение „Димитър Панчев” и гласи:


Преди дни се е провело "някакво" събрание на "някакви" хора, които са избрали „нов” общински пчеларски съюз и „ново” общинско ръководство на пчеларите. Случайно или не датата на свикване на събранието не е обявена официално. Освен това не е информиран и председателят на нашето сдружение.
При нас членуват около 70 пчелари, половината сме млади хора с желание за работа. Не искаме 
шепа старци да си правят тайни събрания и да си се избират взаимно.
Нашето сдружение е с повече членове от всички останали на територията на Общината, взети заедно. Затова смятаме, че имаме право да знаем кой и как ни ръководи, както и сами да избираме ръководството по демократичен начин.


За коментар потърсихме председателя на общинската организация на пчеларите Венета Цолова. Тя обясни, че новото дружеството, наречено Общински браншови пчеларски съюз, е създадено в обществена полза, съгласно изискванията по устава на Съюза на българските пчелари.
„Двете сдружения – „Димитър Панчев” и „Димитър Панчев – 2008” имат съдебна регистрация. Те са самостоятелни юридически лица. Това е в разрез с правилата на националната организация. Предупредих, че със създаването им се допуска грешка. Повече от техните членове не си плащат дори членския внос, който събира общинската структура”, каза още Венета Цолова. По нейни думи в състава на новото ръководство влизат трима от най-големите местни производители на пчелни продукти – Цанко Цанов, който има 100 кошера, Венцислав Стилиянов – 95 кошера, Симеон Георгиев – 85 кошера. Ветеринарният лекар Красимир Стаменов и Иван Иванов са част от ръководното тяло в качеството си на специалисти. Ивайло Панчев е син на ботевградчанина Димитър Панчев – основоположник на организираното пчеларство в България.