Лили Иванова е отказала рекорден хонорар от 500 000 лева от ТВ7, научи сензационно „Всеки ден". Сумата е била предложена на грандамата на родната естрада лично от изпълнителния директор на най-амбициозната медия Николай Бареков.


Той се опитвал да кандърдиса Лили да участва в новото риалити на канала „Музикална академия", което стартира през септември. Звездата проявила интерес, но само ден по-късно отказала. Певицата отхвърлила предложението, щом разбрала, че продуценти на риалити шоуто са Иван и Андрей.


„Тези момчета ме обидиха жестоко, повече и от Слави Трифонов! Няма как да работя с тях", отсякла Лили. Примата на родната естрада им е сърдита, след като преди 3 години в несъществуващото днес „Шоуто на Иван и Андрей" бе показан репортаж за уж незаконната й дъщеря в дом за умствени инвалиди. Лили се закани да съди предаването, но после се отказа. Оттогава обаче е в ледени отношения както с продуцентите, така и с Нова телевизия.


„Музикална академия" ще върви от началото на септември по Нова телевизия, като идеята е в шоуто да участват звезди от трите жанра - естрада, поп и фолк. Всяка седмица ще има концерти с елиминации. На този етап продуцентите крият кои знаменитости ще се включат. Лили Иванова се очакваше да е гвоздеят на риалити шоуто, но след отказа й в момента трескаво се търси друг човек за председател на журито. Най-вероятно това ще е Йорданка Христова, която тази година чества 70-и юбилей.