Целта на Черно море-Порт Варна ще е да спечели медал през новия сезон на Националната баскетболна лига. Това обяви вицепрезидентът на клуба Симеон Варчев.


“Искаме да стоим много по-сериозно през новия шампионат в сравнение с предходния, за който не искам и да си спомням. Целта ни ще бъде да се класираме сред първите три отбора. Колкото до останалите клубове, смятам, че Левски ще е на нивото си от миналата година. Рилски спортист и Балкан правят нови и много по-силни отбори. За ЛУКойл Академик не мога да кажа нищо просто защото Вальо Златев така и не е дал яснота пред Сашо Везенков какво ще правят през новия сезон. Говорих с Иван Чолаков от Ямбол, който ми каза, че отборът му ще е на същото ниво като миналата година, но аз очаквах да са по-слаби заради това, че ги няма Радионов и Дурчев. Черноморец, Спартак (Пл) и Берое ще са на последните три места в класирането”, смята Варчев.


Той призна, че съставът за новия сезон е напълно окомплектован. “Сигурно е, че Асен Великов ще преподпише. Пламен Алексиев ще се възстанови от операцията до месец. Взехме и още един много добър плеймейкър от Сърбия, така че стават трима на тази позиция, което по принцип е малко много. Взехме още трима сърби – един шуутинг гард и двама центрове, единият от които ми напомня на младия Георги Глушков. Станислав Цонков, Васил Кьосев, Симеон Илиев и Николай Стоянов са диагонали и тренират много добре. Лъчо Радев, Вутев и Нацкин остават помощни играчи”, каза легендарният треньор.


Световният букмейкър Sportingbet.com е подготвил много аткрактивни коефициенти за новото баскетболно първенство.


Черно море ще изиграе между 10 и 12 контроли преди началото на новия сезон. Любопитното е, че всички те ще са в чужбина. Засега сигурни са само трите мача в Сърбия от 19 до 21 септември, единият от които е с Цървена звезда. Останалите ще се играят в Гърция, Румъния и Македония, разкри Симеон Варчев. Както е известно, неговият тим приключва втория си месец от началото на подготовката. Причината да бъдат събрани толкова рано баскетболистите от новия треньор Денислав Коцев е, че той искаше да поработи повече върху индивидуалните им качества.