Компанията "К енд К Електроникс", която е собственост на фирми, свързани с банкера Цветан Василев, печели втория търг за декодерите на 85 600 социално слаби, съобщиха от Министерството на транспорта.
 
Не е постъпила жалба от другия участник в търга държавната фирма "Български пощи" до крайния срок за оспорване на класирането, който изтече в понеделник. Ще се изчака обаче и четиридневния срок в случай, че жалбата е подадена по пощите, който изтича на 9 септември. Ако дотогава няма постъпила жалба, на 10 септември ще бъде подписан договора за доставка на декодерите с "К енд К Електроникс" за регионите Югозападен, Югоизточен и Северен Централен, обясниха процедурата от Министерството на транспорта.
 
Така от 11 септември социално слабите в трите региона ще могат да отидат и да си вземат устройствата за цифрова телевизия.
 
"К енд К електроникс" спечели търга за трите региона с цена за обслужване 1% от стойността на продадените декодери. Цените на устройствата са съответно за ефирна телевизия – 32.92 лв. без ДДС, за спътникова – 28.25 лв. без ДДС и за кабелна – 24.92 лв. без ДДС.