Комикът Любо Нейков ще си партнира със спортната журналистка Ели Гигова в ново комедийно шоу. "Голата истина" стартира по bTV от утре, 9 септември и ще се излъчва от понеделник до петък от 23.30 часа по bTV.


Шоуто е българската версия на италианския формат Striscia la Notizia и се създава въз основа на отстъпени права върху програмата, които bTV притежава. По този повод медията подаде съдебен иск за преустановяване на неправомерното копиране на формата и нарушаването на правата на bTV. Медията очаква в отговор на иска през новия телевизионен сезон, Нова телевизия да промени съществено визията и съдържанието на предаването „Господари на ефира".


„Голата истина" ще запази най-добрите традиции на Striscia la Notizia с рубрики като „Невероятно, но истина" и "Видеонаблюдение" . Сценаристите на формата единствени имат правата над уникалния стил на шарж над привидно безобидните сюжети от новините. Предаването ще запази комичния подход на италианските създатели на програмата по отношение на критичния поглед към целия телевизионен ефир. Информацията от деня ще бъде филтрирана през прецизния и смехотворен мониторинг на домакина и красивата му екранна половинка. Утопичната провокация „Денят, какъвто можеше да бъде" със сигурност ще неутрализира злобата на отминаващия ден и ще усмихне зрителите на прага на новия.