От змийски десени по обувките до сака с флорални мотиви - нищо не е способно да се опре на Устата и да го откаже да го облече. Колоритният изпълнител на „Куба либре" е приел екстравагантното за най-удобното облекло. Ако някой го заклейми за кичозен, ще отвърне: „За мен това е в реда на нещата. Хубаво е, че те забелязват и обсъждат. Ако изляза с черен костюм и всичко останало черно, нищо на никого няма да прави впечатление, няма да буди интерес. А сега хората очакват да видят с какъв идиотски костюм ще се появи Устата на следващата си изява."

Според ексцентрика водещото в стила му е да се отличава. „Един артист трябва да се откроява от публиката и затова спомага начинът, по който е облечен на сцената. Не казвам, че прилагам правилния стил, а по-скоро намерих най-удобния вариант за представянето си. Ярките цветове, кожите, шапките и други елементи от облеклото ми се превърнаха в моя запазена марка и сега, като видят някой с бомбе, казват: „Този се прави на Устата!" Това нарицателно е ОК за мен и значи, че стилът ми е разпознаваем", размишлява за сценичните си превъплъщения хитмейкърът.

Единственото притеснение на модния хамелеон е, че заради професията му костюмите стават неизползваеми след няколко обличания. „Саката могат да се носят с години, нямат краткия живот на ризата или тениската например, а аз като облека сакото три пъти и започват реплики като: „Абе, няма ли да го смениш?" На ексцентричните дрехи животът им е няколко носения, макар и качеството да е безупречно. Шия ги при най-добрата мъжка модна къща у нас - „Агресия". Дрехите са изключително качествени, но за съжаление не мога да ги нося по-често", отчита заралията пред в. "Монитор", който почти през месец си поръчвал нов тоалет при модния бранд. И все пак у дома си има около стотина костюма. „Това не е като да имаш сто тениски и да си ги сложиш в гардероба на едно място. Вкъщи имам два и жена ми постоянно ми се кара, като си нося новите тоалети: „Пак ли? Къде ще ги сложим?!", разказва за премеждията си с растящия главоломно гардероб. Все пак е в очакване, че когато се преместят в новия си по-голям апартамент, там ще обособи специална стая за реквизита си.

"Много от дрехите ги пенсионирам и ги изпращам в Стара Загора при майка ми. Някои костюми съм подарявал, други съм давал на благотворителни търгове, обяснява още изпълнителят.

Напоследък набляга особено на аксесоарите, като има специално отношение към вратовръзките, а колекцията му наброява над 50. Някои от тях дори са от лимитирани серии и в цял свят има само по сто от тях. Шапките също са му любими, но напоследък рядко ги ползва.