Докладната, в която кметът Георги Георгиев предлага да бъде увеличено възнаграждението на общинските съветници, не бе подложена на гласуване на днешната извънредна сесия на ОбС. Вносителят я оттегли с мотива, че в залата не присъстват всичките 29 съветници. Преди това градоначалникът обясни, че „сериозен брой общински съветници” са водели разговори с него за промяна на заплащането, давайки за пример други общини, където колегите им получават по-големи суми.
Кметът подчерта, че общината има финансова възможност да предложи по-добро заплащане, което да бъде 17 на сто от средната работна заплата в общинската администрация. Той каза, че с това обвързване, което е съобразено със закона, съветниците ще получават между 130-140 лева.
„Тези 17 процента ще ги изплащаме не само за деня, в който съветникът е на сесия, а за още три дни, които допускаме, че са необходими за неговата подготовка. Участието на съветниците в отделните комисии също е част от тази подготовка, разясни Георги Георгиев. –Съветникът ще получава тези пари, когато присъства на всички сесии и участва във вземане на решение по всички докладни, независимо как гласува”, допълни той. 
Преди да изтегли докладната градоначалникът каза: „Искам за нейното гласуване да присъстват 29 съветници. Защото се отнася за лични средства, които ще получава всеки един от тях. В никакъв случай няма да позволя с внасянето на докладната някой утре да извърши демагогия и популизъм, като прави изказвания от рода: „Аз не съм гласувал.”. А в същото време да си получава възнаграждението ”.
Председателят на ОбС Йорданка Лалчева каза, че докладната ще бъде внесена отново на предстоящото редовно заседание на местния парламент.
Съветникът Иван Гавалюгов попита дали може да зададе въпрос, свързан с предложението. Първоначално кметът изрази готовност да отговори, но след това отказа с аргумента, че е изтеглил докладната и няма време за губене.