Израстването на Александър Везенков през последните няколко сезона няма как да бъде подминато. През юли един от най-големите таланти на българския баскетбол бе избран за “Най-добър млад играч” през изминалия сезон. 18-годишният българин получи наградата си малко преди тегленето на жребия за кампания 2013/14 в първенството на южната ни съседка вчера.


“Много съм щастлив, защото тук отборите предоставят големи възможности за младите играчи, за да се развиват. Успех на всички в предстоящите мачове от новия сезон”, заяви Александър Везенков.


Представянето на Александър Везенков през последните три години впечатлява специалистите в цяла Европа и дори стигна до САЩ. През 2011 г. 205-сантиметровият играч става “Най-добър реализатор” на eвропейското първенство за кадети до 16 г. в Турция със средно по 27.1 точки.


12 месеца по-късно на еврофиналите в Латвия и Литва Везенков отново е с основна заслуга за доброто представяне на българския национален отбор за юноши до 18 г. Александър Везенков участва и на европейското първенството за младежи до 20 г. Дивизия Б, което се проведе в София през 2012 г.


През изминалия сезон в Арис започнаха да дават все повече игрови минути в мъжкия тим, което вдъхна увереност на младия играч и той помогна на юношите на гръцкия тим да станат шампиони в своята възраст. 


Везенков затвърди името си сред най-големите таланти в Европа, след като на европейското първенство в Латвия, стана “Най-добър реализатор” със средно по 22.4 точки и намери място в Топ 3 на “Най-добрите борци” със средно по 10.2 борби.