Балкан Ботевград се наложи с 82:68 като гост над ЦСКА-Интерлоджик, с което спечели с 2:0 победи четвъртфиналната плейофна серия от мъжкото ни първенство по баскетбол.

Срещата бе забавена с 20 минути, след като феновете на ЦСКА се възползваха от липсата на охрана и по трибуните започнаха ексцесии. Сериозни пострадали обаче нямаше, а полицията вече арестува един привърженик на домакините.

Баскетболистите на Балкан решиха срещата още в първата четвъртина, когато отбелязаха 20 поредни точки. Логично домакините се пробваха да намалят резултата през второто полувреме, но стигнаха до едва 13 точки дефицит.

В последните минути гостите не атакуваха коша и изчакваха секундите им в нападение да свършат. Най-резултатен за тях бе Павле Божиковац с 28 точки, 20 от които той отбеляза през първото полувреме. За ЦСКА 23 точки отбеляза Джошуа Уошингтън.

"Много съм доволен от представянето на всички играчи, които дадоха максималното от себе си. Благодарение на защитата ги надиграхме категорично още през първото полувреме. Поздравих момчетата и вече трябва да мислим за Левски. Аз съм максималист и мисля, че можем да ги отстраним", заяви наставникът на Балкан (Ботевград) Георги Младенов.