Днес се събра за започване на подготовка за предстоящия сезон мъжкият баскетболен отбор на Балкан. На първото занимание бяха само българските баскетболисти - Димитър Димитров, Крис Минков, Здравко Христов, Марин Маринов, Божидар Аврамов, Денислав Вутев - от миналия сезон, и новите Станимир Маринов и Николай Грозев.


Тримата американци се очаква да се присъединят след 18 август. Това са гардът Давонтей Джордан и високите Тауан Ейджи и Кори Мениголт.


В състава за новия сезон 2020-2021 година ще бъде и 16-годишният юноша на Балкан Илиян Пищиков. В момента той се готви със своите връстници за финалите на държавния шампионат за момчета до 16 години, които започват от 9 август в Пловдив.


На днешната тренировка имаше и едно ново лице. Това е 16-годишен баскетболист от Люксембург, който обаче няма да бъде част от Балкан, а само ще води подготовка за известно време с отбора. Договорката за това е между БК Балкан и неговия треньор, работещ в Люксембург българин.


 Има и някои промени в треньорския щаб, като втори кондиционен треньор ще бъде Антонио Костов, тийм мениджър  е Николай Христов, а мениджър Стефка Славова.


Не е сигурно дали квалификациите за баскетболната шампионска лига ще започнат на преддарително обявените дати - 15 и 18 септември.  Всичко зависи от епидемиологичната обстановка в различните европейски държави.