Вчерашното 11-то заседание на Общинския съвет премина при спокойна и работна обстановка.


При започването присъстваха 11 общински съветника. Отсъстваха Боряна Керемидска, Линко Лилов, Иван Герчев, Мирослав Василев, Милчо Цацов. По-късно към работата на сесията се присъедини Младен Недков.
Към предварително обявения дневен ред от 18 точки нямаше промени.
Повече време беше отделено при разглеждане Отчета на бюджета на Община Етрополе към 30.06.2013 година. Той беше приет с гласовете на 6 съветника:  Валентина Николова, Христо Андреев, Николай Николов, Марин Димитров, Георги Николов и Володя Вълов. Пламен Иванов, Мила Манчева, Владимир Александров и Пенко Нинов се въздържаха, а Давид Давидов беше против.
Съветниците приеха настъпилото в последния момент изменение за броя на маломерните паралелки в СОУ „Христо Ясенов”. Посочената предварително една паралелка е попълнена и учебната година започва без маломерни паралелки.
Такава ще има в ОУ ”Христо Ботев” гр. Етрополе, като в VІІІ клас са 14 ученика. Със същия брой ученици започнаха учебната година в VІІІ клас и в ОУ ”Христо Ботев” с. Лопян. В ОУ ”Георги Бенковски” с. М. Искър всички паралелки ще са маломерни. За втори и осми клас, където учениците са по 9, за формирането им ще се иска разрешение от РИО-София област.
Дебат по същество, който отне повече от времето на сесията и се наложи 10-минутна почивка за събиране на допълнителна информация, която да внесе яснота при вземането на решение, предизвика предложението за отдаване под наем на съоръжение - стационарен Ски-влек в района на местността „Кокалското”.
В процеса на дебатите преди почивката се оформиха две становища: ски-влекът да се отдаде под наем, каквото е предложението на Общинска администрация или да се остави за стопанисване на ТД „Старопланинец”.
Поради изискванията и разпоредбите на закона при такива процедури, направеното по време на дебатите ново предложение отпадна. В крайна сметка съветниците постигнаха консенсус и взеха решение да подкрепят основното предложение на Общината за провеждане на търг. С допълнението, че на следващо заседание да бъде направен отчет от страна на ТД ”Старопланинец” и тръжната документация да бъде съгласувана с общинския съвет. Мила Манчева и Давид Давидов гласуваха „против”, а Пламен Иванов „въздържал се”.
С пълно единодушие съветниците решиха да се отпускане финансова помощ на Румяна Александрова Кирилова и Николай Васков Вълчинков в размер на 2000 лева за всеки един от тях.
По останалите точки от дневния ред нямаше дебати и решенията бяха взети с пълно болшинство.