Тежък инцидент е станал в село  Трудовец днес. Мъж е бил премазан от трактор на картофена нива. Човекът е починал на място. Той е един от работниците, които са наети да берат картофи на нивата. Повечето от тях са от тетевенското село Галата. По неофициална информация прегазеният мъж е от Видинския край.
На мястото на инцидента има полиция. Тъй като в момента тече разследване, органите на реда отказаха да съобщят подробности по инцидента. Според тях става въпрос за нещастен случай.


Ето и официалната информация от Областна дирекция на МВР - София:


72-годишен работник е прегазен от трактор в землището на с. Трудовец.


Задържан е 22-годишен неправоспособен водач, причинил инцидента.


Вчера около 10.45 часа в РУП - Ботевград е подаден сигнал на тел. 112 за прегазен мъж в землището на с. Трудовец. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група, която е извършила оглед. Установено е, че между 10 и 10.35 часа на обработваема земя в местността „Бръцето“ неправоспособния водач Т.М./22г./ от Правец по невнимание е освободил ръчната спирачка на телескопичен товарач „Манито“ и при движение на заден ход е прегазил 72- годишен мъж от видинското село Дреновец, нает за вадене на картофи, който е починал на място. Трупът на селскостопанския работник е откаран за аутопсия в Катедра „Съдебна медицина“- София. Т.М. е задържан за 24 часа в ареста на РУП - Ботевград. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 123, ал.1 от НК.