Както вече съобщихме преди време, от днес, 27 септември до 29 септември, Етрополе ще бъде домакин на Втория национален туристически събор „Златна есен-Етрополе’2013" в местността „Кокалското”.
Съборът се провежда под патронажа на кмета на Общината инж. Богомил Георгиев и със съдействието на Българска федерация по туризъм, Клуб “Туризъм и екология” и Алианс „Български командоси”.
От Етрополе ще участват отбори от СОУ „Христо Ясенов”, ОУ „Христо ботев”, Професионалната гимназия. Тези от Ботевград, Ябланица и Тетевен ще се включат към останалите участници направо на „Кокалското”.
В 14 часа днес етрополските отбори бяха изпратени с хляб и сол. Дарина Петкова от Общинската администрация поздрави участниците и им пожела безпроблемни и приятни дни през цялото време на Събора.
Автобусът, с който тръгнаха от центъра на Етрополе, ще ги остави на разклона за „Кокалското”, от където ще имат първото изпитание, пешеходен преход до хижа „Кокалското”.
В днешната им програма е предвидено: построяването на бивак, преход до връх „Стражата” и вечер на запознанството.
За утре до обяд са предвидени спортно - туристически състезания /щафета, стрелба с въздушна пушка, теглене на въже, дартс, даване на долекарска помощ, опъване на палатки за време и палене на огън/.
Състезанията ще продължат и след обяд с коло - крос и майсторско управление на велосипед.
След пленера по време на туристическия семинар „Моята любима рисунка от Етрополе”, ще се обяви класирането по отбори и награждаването на победителите от спортно-туристическите състезания.
Вечерта участниците ще могат да се изявят в художествената самодейност на туристическа тематика.
При завръщането им в неделя, ще преминат през еко-пътеката до Етрополския манастир.