С мило тържество и с пита с мед днес децата от ІV група на ЦДГ „Слънчице” в Етрополе посрещнаха малките „зайчета” от І група.
Със започване на тържеството директорката  Павлина Златарева поздрави най-малките деца с добре дошли в детската градина, като им пожела след време и те като своите по-големи другарчета  да посрещнат един ден по-малките от тях.
След химна на градината се заредиха песнички и стихчета, в които се разказва за приказния дворец, в който децата растат и се възпитават под грижите на своите учителки.
„Един дворец настина вълшебен,
за нас врати разтваря всеки ден.
Един дворец, наистина потребен
на всеки палавник, на теб и мен.”  
И така до края – песнички и стихчета, с които се разказва колко е хубаво на децата в тяхната детска градина.
А когато се покаже и слънчицето,  след голямата молба на малките палавници, в градината става още по-хубаво.
Когато четири дечица, прегърнали своите кукли, запяха песента „Кукла”, в очите им имаше толкова обич, колкото имаше и в очите на публиката.
Накрая и „зайчетата” от първа група също се отличиха с малка програмка, след което малки и големи от двете групи се хванаха на весело детско хоро.
По традиция по-големите деца от четвърта група поведоха новите си другарчета за ръчички да преминат под дъгата от цветя. От другата страна на дъгата ги посрещнаха с хляб и пчелен мед. да е сладък и пълноценен животът им в детската градина!
Детските учителки на ІV група Светла Димитрова и Иванка Николова са спомогнали много за прекрасните изпълнения на техните възпитаници.
Първа група се поема от Виолета Николова и Виолета Лазарова.
А музикалното оформление на цялото тържество беше в ръцете на музикалната ръководителка Диляна Гоцева.