Студено и дъждовно става от четвъртък


И през следващото денонощие времето ще се задържи сравнително топло, влажно, на места в низините в предобедните часове - с мъгли, от които е възможно слабо да преръмява. Облачността ще е значителна, след обяд от северозапад ще се вплътнява и от запад ще завали, като през нощта ще превалява предимно в западната половина на страната, ще има и гръмотевична дейност.


През деня вятърът ще е слаб, от изток, вечерта - ориентирайки се от северозапад, в Дунавската равнина ще се усили и с него ще започне да прониква студен въздух. Все още без съществена промяна на температурите: сутринта - между 9 и 14 градуса; максимални за деня - между 17 и 22 градуса, в крайните южни райони - до 24 градуса.


Атмосферното налягане ще е по-ниско от средното за месеца.


След обяд над планините в западната половина на страната ще завали, а през нощта срещу четвъртък - и на изток. Ще има и гръмотевици. През по-голямата част от деня вятърът ще е умерен, от югозапад, но привечер над Западна Стара планина, Витоша, Рила и Пирин ще стане от северозапад-север, ще се усили, като ще започне да нахлува студен въздух. Все още дневните температури ще останат високи - на 1200 м - до 16 градуса, на 2000 м - около 9. Градусите ще се понижават чувствително през следващия ден.


По Черноморието ще е предимно облачно. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще са 16-18 градуса. Вълнението ще е слабо, около 2 бала.


В четвъртък с умерен и силен вятър от северозапад-север ще продължи да нахлува студен въздух. Ще бъде облачно, с валежи, на места - главно в Предбалкана и източните райони - интензивни. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са между 11 и 16 градуса.


В петък преди обяд все още в Източна България ще превалява дъжд, но в процес на спиране. Ще остане ветровито. От запад облачността бързо ще се разкъсва и намалява и над Западна България ще бъде предимно слънчево. Минималните температури ще са малко по-ниски, а дневните - с градус-два по-високи.