Завърши шестия международен любителски театрален фестивал в град Лом на името на "Кръстьо Пишурка"
 
Представленията на осемнадесет театрални колектива от България, два от Сърбия и по един от Румъния и Испания бяха включени в тазгодишната театрална програма на фестивала. Той продължи от 23 до 29 септември, а журито бе в състав: проф. Васил Стефанов – театровед, Величка Нейчева – режисьор и Юлиан Балахуров – актьор от Драматичен театър Пловдив. Фестивалът се организира от Народно читалище "Постоянство-1856” с финансовата подкрепа на Община Лом и съорганизатори - Министерството на културата и Съюза на народните читалища в България.
Театрална Трупа "Михаил Пенчев" при НЧ "Тодор Пеев - 1871" град Етрополе, с художествен ръководител Николай Пенчев, взе участие с постановката "Господин Балкански" от Георги Данаилов и бе радушно приета от публиката.
Журито отличи добрата актьорска игра на Кирил Ботев в ролята на Гоподин Балкански и го награди с трето място за главна мъжка роля.
 
Представлението ще се играе отново на сцената на Народно Читалище "Тодор Пеев-1871" гр. Етрополе  в понеделник на 21.10.2013 год. от 19 часа,  вход безплатен.
 
Текст: Николай Пенчев, снимката е от архива на сайта