Областна администрация на Софийска област бе наградена днес за успешно приключилия проект „Партньори за по-добра местна и регионална политика”. Проектът се финансира по Оперативна програма „Административен капацитет”, приоритетна ос I - Добро управление, подприоритет 1.3. „Ефективна координация и партньорство при разработване и провеждане на политики”.
Наградата бе връчена лично от Моника Димитрова-Бийчър –директор на дирекция и ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма ”Административен капацитет(ОПАК). Това стана в рамките на Годишното информационно събитие и Денят на отворени врати на ОПАК, проведени в зала „Средец” на хотел „Шератон” в София. Партньори на Софийска област по проекта са общините Правец, Годеч, Костинброд, Божурище, Долна баня и Костенец.
В речта си Богомил Алексиев – главен експерт в Областна администрация на Софийска област, благодари от името на областния управител Емил Иванов за оказаната чест и представи накратко резултатите по проекта, които вече се прилагат от общините на Софисйска област и областната администрация при изготвянето на програмните документи за следващия планов период - 2014 – 2020 г. Това съобщиха от пресцентъра на Областната администрация.