Два часа преди началото на първия мач на мъжкия тим в НБЛ срещу Левски ръководството на БК Балкан направи официално откриване на сезона. Това стана с изпипана, красива и в същото време стегната церемония. Голяма бе заслугата за това на водещия Петър Стефанов, младият мениджър в Лекс Груп се справи много добре, въпреки че бе за първи път в тази роля.


Мажоретните състави на Ваня Христова и младежкият оркестър на Константин Гайдарски също бяха на познатото си високо ниво. Различното, което се случва за първи път при подобни церемонии, бе представянето на всички отбори от детско-юношеската школа на Балкан - в мъжкото и женското направление.


Зам. кметът Красимир Андреев произнесе приветствено слово и поздрави играчите на клуба и публиката от името на кмета Георги Георгиев, който е и председател на БК Балкан.


Програмата по откриването на сезона впечатли силно президента на сръбския БК Прокупле Вуле Вукович.  Заемащият ръководен пост и в баскетболната федерация на Сърбия, който същевременно е главен мениджър на сръбския телеком за цяла Източна Сърбия, бе поканен официално от БК Балкан. Поканата бе в отговор на отличното посрещане на Балкан на предсезонния приятелски турнир в Прокупле в края на септември.