Ръководството на БК Балкан е възмутено от организацията  на третата среща от плейофната серия между Балкан и Левски, играна снощи в зала Универсиада, главно по отношение на продажбата на билети за мача. Освен това от клуба имат и своите претенции към съдийството. Всичко това ръководството на БК Балкан изразява в специално уведомително писмо до ръководствата на БФБ, НБЛ и Съдийската комисия.



На Вниманието на:


   г-н Георги Глушков - Президент на БФБ


     г-н Иван Ценов - Генерален мениджър на НБЛ


Съдийска комисия при БФБ


Български спортни медии


 


  Изх.N:  19  /15.05.2014г.


 


УВЕДОМИТЕЛНО ПИСМО


 


с настоящето писмо БК Балкан иска да изрази дълбокото си възмущение от липсата на нормална организация по продажба на билети и допускане на зрители на полуфиналната среща между БК Левски и БК Балкан на 14.05.2014г., проведена в зала Универсиада, както и от изказаните неистини от треньора на БК Левски в интервютата след срещата.


  За организираните фенове, които пристигнаха с автобуси от Ботевград, бяха осигурени 250 билета на нормална цена, а всички останали фенове на баскетбола в България, които искаха да присъстват на срещата бяха принудени да закупуват билети на цени от 5 до 20 лв., което според нас противоречи на всички нормативни уредби. Само благодарение на бързата реакция на Изпълнителния директор на БК Балкан, който с лични средства закупи по-голямата част от скъпите хартийки, бе потушен гнева на феновете и се избегнаха безредици на входа на залата.


   Въпреки че непрекъснато изявява своите претенции за доброто на българския баскетбол, от тази машинация с продажбата на билети явно изглежда, че г-н Папазов, въпреки многомилионната си селекция, изпитва някакъв необясним страх от привържениците на „селското отборче“ (според неговите думи) на БК Балкан – гр. Ботевград


      За какво перфектно съдийство говори г-н Папазов, след като на видеозаписа от мача се виждат 22 грешки от тяхна страна в ущърб на гостуващия отбор, като -  ако позволи съдийската комисия -  бихме искали да се срещнем и да им демонстрираме тези конкретни примери. В тази връзка е и въпросът ни към БФБ : Докога скъпоплатените чужденци трябва да бъдат защитавани от съдиите като полубогове с неотсъдени лични нарушения, груба игра, крачки и т.н. за сметка на българските състезатели, които през лятото ще защитават страната ни в националните гарнитури ? Различните съдийски критерии са основната причина вчерашния мач да прилича на среща по американски футбол, а не на полуфинална баскетболна среща.


      Молим Ръководствата на НБЛ и БФБ за пълно съдействие относно организацията за следващия мач на 16.05.2014г., като предварително бъде известена цената на входния билет, за да не се стига до нови издевателства от страна на г-н Папазов над зрителите – според нас липсата на добра организация на плейофните срещи, ще засили отлива на искрените баскетболни фенове, което не е добре за бъдещето на българския баскетбол.


      


                                                               С Уважение,


 


РЪКОВОДСТВО    


БК БАЛКАН - БОТЕВГРАД