Доброволци подпомагат с идеи за безопасност на пътя


Възможност за участие на младите хора при оформянето на послания в областта на пътната безопасност и предаването им до различни институции на местно, регионално и национално ниво предлага проект на сдружение „Отворена младеж”.
Всяка година стотици хора губят живота си по българските пътища. За 2012 година точната цифра е 601. Самата тя е трудно разбираема, когато човек се замисли за ужасната трагедия, през която минават семейства, приятели и цялото общество при всяка една жертва. Едно е ясно! Трябва да се направи нещо! За щастие произшествията на пътя са предотвратими и всеки един от нас може да допринесе за положителна промяна в статистиката. Проект „Застъпници за пътна безопасност“ ще ти помогне да станеш застъпник за пътна безопасност, докато работиш за спасяване на животи и предотвратяване на наранявания.
Условието за участие в инициативата е събирането на екип от четирима души, като е задължително един от тях да е пълнолетен. „Групата ще си избере проблемен участък от пътната мрежа и ще направи одит на ситуацията, на следващ етап е необходимо и да предложи решение за отстраняването на нередностите.“ За целта ще бъдат предоставени материали за реализиране на кампанията – тениски, информационни дипляни, значки, фото-пъзели, магнити, рефлектиращи гривни и други. 10-те най-добри групи от цялата страна ще имат шанс да участват в първата „Младежка среща на върха по въпросите на пътната безопасност в България”, предвидена за лятото на 2014 година.
Общо 137 различни награди ще бъдат раздадени на различни етапи в рамките на едногодишният период на проекта на различните екипи от цялата страна. Най-голямата е ваучер на стойност 3 000 лева.
За повече информация посетете сайта на Сдружение „Отворена младеж“ - http://rsa.open-youth.org/foryou.php
Материалът е  от електронната поща и го предаваме без редакторска намеса