Областният управител на Софийска област Емил Иванов поведе официална българска делегация на работно посещение в САЩ


Областният управител на Софийска област Емил Иванов поведе официална българска делегация на работно посещение в САЩ, което ще продължи от 30 октомври до 6 ноември. В състава на делегацията влизат: комисар Николай Крушков - директор на дирекция „Координация и информационно-аналитична дейност” към МВР, Даниела Бакърджева - заместник областен управител, и др.


В програмата на посещението са предвидени срещи със секретаря по отбраната Чарлс Хейгъл, бившия секретар по отбраната и бивш шеф на ЦРУ Леон Панета, Нобеловия лауреат Ели Визел. По случай 100-годишнината на Лигата против поругаването се очаква да бъде проведена специална среща с лидера на Лигата Аврам Фоксман.


Посещението на българската делегация, водена от областния управител на Софийска област Емил Иванов, вече предизвика медиен интерес отвъд океана. BG-daily-news помести предварителна информация за предстоящото събитие.


Припомняме, че на 5 август тази година областният управител на Софийска област посрещна Хари Уол, който е дългогодишен съветник на президента на САЩ Бил Клинтън и българския президент Петър Стоянов. Уговорено бе подписване на общо споразумение за защита на етническата толерантност в Софийска област, с влиятелната еврейска организация CEJI. Централата на CEJI се намира в Брюксел и е основана от американската Лига против поругаването.