Благотворителният спектакъл на ПМГ „Акад.проф.д-р Асен Златаров” – „Заедно да дарим надежда”, се състоя тази вечер при препълнен салон. В продължение на час на сцената на читалище „Христо Ботев” се изявиха талантливите възпитаници на учебното заведение, сред които певци, танцьори, рапъри, спортисти, комици. Изпълненията на ентусиазираните учениците бяха бурно аплодирани от публиката.


В края на спектакъла водещите благодариха на директора на училището Даниела Колева, на учителите, на ръководството на читалището и на всички подкрепили идеята за благотворителния спектакъл, както и на хората, дарили средства за благородната кауза. Те обявиха, че събраната сума надхвърля 3 500 лева. Тя ще бъде дарена за бъбречна трансплантация на Георги Пеев – баща на Петя и Мирослав – ученици в гимназията. Набирането на средства ще продължи и по дарителска сметка.


Благотворителният спектакъл "Заедно да дарим надежда" бе реализиран по идея на Илина Ванцова от 12 „а” клас и с подкрепата на всички и ученици от  ПМГ.


Провеждането на благотворителни прояви се превърна в традиция за Златаровци. Средствата от тях се насочват за подпомагане на домовете за деца в селата Гурково, Разлив и Видраре и за ученици от гимназията със социални, здравословни или битови проблеми.