На извънредно заседание, което се проведе днес в зала 15 на общинската администрация, съветниците подкрепиха предложението на кмета Георги Георгиев за промяна на първоначалната тръжна цена на земеделски имот – ливада, от 1000 на 4000 лв. за декар. Имотът е с площ от 15,200 декара. Намира се в местността „Темоша”. Както вече писахме, той ще бъде предложен за продажба чрез публичен търг с тайно наддаване. По думи на кмета Георги Георгиев пред ОбС, в същия район общината е извършила и други разпоредителни сделки на цена 4000 лв. за декар и именно това е причината да предложи промяна в цената. 
„В момента водим преговори с четирима инвеститори за изграждане на завод за преработка на отпадъци. Имотът е подходящ за реализиране на такъв проект”, каза градоначалникът.


Друго по-важно решение, взето на заседанието, бе общината да организира търг с тайно наддаване за продажба на земеделски имоти – общинска собственост, находящи се в землищата на селата Врачеш, Радотина, Скравена и Литаково. Първоначалните тръжни цени на имотите са определени от лицензиран оценител. За земя четвърта категория цената е 500 лв. за декар, пета – 490 лева, шеста – 425 лева, седма – 360 лева, осма – 280 лева, девета – 230 лева и десета – 180 лева за декар.
„За” продажбата на земята по чл. 19 гласуваха 19 съветници, Христо Якимов, Марияна Горгачева и Веселка Златева дадоха отрицателен вот, Мариана Босовска се въздържа. 
На редовното заседание, което се проведе миналия четвъртък, ОбС гласува имотите в четирите села да бъдат включени в Програмата за управление и разпореждане с общинска собственост. На вниманието на съветниците тогава бяха предоставени актове и протокол, които удостоверяват, че земите са частна общинска собственост.