В първите дни на декември в Правец ще пристигне представител на университетската общност на Израел, за да види базата в града и да прецени  възможностите за създаване на земеделски университет – това заяви посланикът на Израел у нас Шаул Камиса Раз, който тази вечер бе в Правец. Пред журналисти той съобщи, че при посещението му в Правец преди малко повече от месец е поел ангажимент да  работи за сътрудничество в три направления: земеделие, образование и култура. Създаването на земеделски университет в Правец е една от обсъжданите идеи.
„През декември ще бъда в Израел и на място ще преценя възможностите кой от нашите градове да предложа за побратимяване с община Правец” – заяви той.
Н.П. Шаул Камиса Раз бе в Правец по повод концерта на известната певица Мор Карбаси.   Невероятният й глас тази вечер  покори публиката  със сила и  чувственост. Песните й приличаха на  емоционални приказки за любов, за пътешествия, за копнежи. За страсти, които нямат граници и на всички езици звучат еднакво.
Сред публиката в читалище „Заря” бяха областният управител на Софийска област Емил Иванов, посланиците на Полша, Беларус и други страни.  След края на концерта Мор Карбаси и нейните музиканти получиха цветя от кмета на Правец, зам.кмета на община Етрополе, от журналистиката Маргарита Михнева и много други почитатели на музиката.