Днес футболният отбор на Балкан направи третата си предсезонна проверка. Тя бе в Правец с намиращия се на подготовка там отбор от Висшата лига на Израел Апоел Хадера. Резултатът от тази среща е 4-0 за Апоел, който в изминалия сезон 2018-2019 завърши на 6-то място в първенството на Израел.


Балканци се представиха  сравнително добре през първото полувреме. Играха прибрано и разчитаха на контраатаки, при една от които бяха близо до откриване на резултата. Получиха гол в самия край на частта, когато мощният  бразилски централен нападател на Апоел Хадера свали с глава топката в наказателното полу и негов съотборник я засече във вратата на Балкан за 1-0.


Парадоксално или не, през второто полувреме, когато футболистите на Балкан бяха доста по-активни и често обсаждаха вратата на съперника, те получиха още три гола. Единият бе в 53-та минута, другият в 75-та, а последният за 4-0 падна в самия край на мача.


В неделя футболистите ни ще изиграят втората за тази седмица контрола. Тя отново ще бъде в Правец срещу друг тим от Израел и е от 10.00 сутринта.