В периода 30 ноември 8 декември 2013 година, Спешъл Олимпикс България в партньорство с Българската федерация по баскетбол и TESY Националната баскетболна лига организират национална кампания „Баскетбол за всички" в подкрепа на Европейската баскетболна седмица на Спешъл 0лимпикс’2013.

Баскетболната седмица е партньорство на ФИБА Европа и Спешъл Олимпикс Европа от 2004 г. От тогава броят на баскетболистите с интелектуални затруднения в Спешъл Олимпикс нарастна oт 13 ООО до близо 60 000 играча в Европа.

На 02 декември 2005 година Българската федерация по баскетбол беше сред първите български спортни организации, конто се присъединиха към Декларацията за достъп до спорт, чрез която изрази своята воля да бъде естествената среда, която подкрепя атлетите с интелектуални затруднения да тренират целогодишно, да изявяват своите постижения и да споделят своите дарби и приятелства в местните общности.

 От 8 години българската баскетболна общност отбелязва своето съпричастие към Европейската инициатива, като по време на официалните мачове българските баскетболисти да играя! с лентите "Аз подкрепим Спешъл Олимпикс България”.

 В резултат нашето значимо партньорство, баскетболният отбор на Спешъл Олимпикс България завоюва бронзови медали в турнира по баскетбол от Европейските младежки игри за хора с интелектуални затруднения Варшава’2010.

Ръководството на БФБаскетбол кани партньори и приятели и всички любители на баскетбола да се включат в Х-та Европейска баскетболна седмица на Спешъл Олимпикс, която ще се проведе между 30 ноември и 8 декември 2013 година. Клубовете у нас пък бяха поканени да , се присъединят към Декларацията за достъп до спорт и да играят с лентите “Аз подкрепим Спешъл Олимпикс България“.