На свое заседание Управителният съвет на БФБаскетбол реши след гласуване турнирът за Купа България при мъжете тази година да се проведе между 27-ми февруари и 2-ри март.


Управата на баскетбола обсъди и прие от 1-ви декември мачовете в първенството на НБЛ жени да се ръководят от трима рефери.


По точка 3  от Дневния ред бяха приети промени в наредбата на TESY НБЛ, които бяха наложени във връзка с подписания договор за медийно излъчване на мачовете от първенството от TV7.


На първо четене бяха приети промени в системата за финансиране на баскетболните клубове. На следващото заседание пакетът от документи  ще бъде приет и предложен за гласуване на Общото събрание на БФБаскетбол на 9-ти декември.


По точка 1 от Дневния ред след дискусия за насоките за работа с треньорите и състезателите и предложени промени за работата на Треньорската комисия от страна на председателя й Росен Барчовски, бе решено Георги Глушков да изготви проект, който да включва мерки за развитие на треньорството у нас, който да бъде разгледан и гласуван от Общото събрание.