Ботевградският районен съд призна за виновна Стефка Г., че на 11 юли умишлено е умъртвила новородената си мъжка рожба, като веднага след раждането я сложила в черен найлонов плик. За това престъпление съдът й наложил наказание 1 година и 6 месеца лишаване от свобода. "На основание чл.58а, ал.l от НК намалява наложеното наказание с една трета и Я ОСЪЖДА на 1/една/ година "лишаване от свобода".


На основание чл.66 ал.l от НК ОТЛАГА изпълнението на наложеното по отношение на подсъдимата наказание "лишаване от свобода" за изпитателен срок от 3/три/ години, считано от влизане на присъдата в законна сила" - постановява съдия Иванка Йолова от Ботевградския районен съд 1 на 15 октомври т.г.


Стефка е осъдена и да заплати на държавата 940 лв. съдебни разноски по делото, съобщава „Ботевградски вести плюс”


Припомняме: На 11 юли 2012 год. клошарка открила труп на новородено, захвърлено в контейнер в района на болницата. Трупът бил вързан в черен найлонов плик. Клошарката го отвързала, за да види какво има вътре. Тя се ужасила от зловещата находка. Бебето било посиняло. Пъпната връв не била премахната, тя се спускала между крачетата и прикривала пола на детето. За броени часове полицията установила майката – 27-годишната Стефка Г. от Червен бряг. Тя живеела с брат си Марин под наем в апартамент на бул. „Цар Освободител”. При огледа на жилещото полицията открила неопровержими следи от раждането. 


Стефка е задържана, в ареста попада и нейният брат – 35-годишният Марин.Т., за когото се предполагало, че може да има съучастие в деянието. Доказателства обаче не били открити.