Издирваният в продължение на 4 години Емил Милев-Крокодила бе арестуван вчера на автомагистрала „Хемус”. Опасният престъпник е бил следен от една седмица. „Искахме да го изненадаме и заловим без проблеми – без използване на оръжие и гранатомети – разказа главният секретар на МВр Светозар лазаров. -  Следобед той пътуваше с черно БМВ, шофирано от жена му. В колата имаше дете и още една жена. На магистрала „Хемус” до разклона за с. Осиковица автомобилът беше спрян от полицейски патрул. Тогава се появиха командосите и го задържаха. Не е оказвал съпротива”, разказа главен комисар Лазаров.

Милев не се е крил в чужбина, каквито информации имаше години наред, а спокойно живял в страната. Обитавал със семейството си къща в Софийска област.

Бандата на Крокодилите години наред извършваше грабежи по автомагистралите „Тракия” и „Хемус” и бе неуловима за полицията. На 13 срещу 14 декември 2009 г. обаче тя бе неутрализирана, след като ограби турски шофьор край Вакарел. От тогава Емил Милев – Крокодила бе в нелегалност.