Кръвната група издава детайли от интимния свят на личността. Японците, които току-що са се запознали, се питат взаимно: "Ти от коя група си?" Имат предвид не обществена прослойка или класова принадлежност, а именно кръвната група, пише в. "Билд". Японците са дотам убедени, че индивидът зависи от нея, че я прочуват, когато назначават на работа, когато сключват брак и дори когато се опитват да ти продадат нещо.


Теорията, че човешките характери са се формирали в съответствие с кръвната група, е стара. Но напоследък тя се сдоби с невероятна популярност. В Токио през 2008 г. са публикувани доста книги по темата, много от които стават бестселъри.


Първа група (О).
Ако във вените на един човек тече кръв от нулева група, той се отличава със спортен талант, самочувствие, любознателност и щедрост. Възможни недостатъци са надутост и безскрупулност.
Типичните представители на тази група са общителни, енергични и, като правило, екстроверти. „Нулата" лесно се приспособява към промените на околния свят и може съответно бързо и радикално да преразгледа своите възгледи. Хората от тази кръвна група говорят винаги искрено и вълнуващо, не се стесняват да покажат емоциите си и лесно намират общ език с всеки. Но тяхната адаптивност има и обратна страна - тези хора са най-склонни да извършат престъпление. Свръхприспособимостта им понякога ги превръща в ловки закононарушители.
„О" са много амбициозни. Имат нагласа за успех и придават немалко значение на материалните ценности, които възприемат като материално разширение на своето вътрешно „АЗ". Представителите на тази група са по-малко податливи на инфаркт, но лесно хващат язва. Причината е, че бактерията хелиобактер пилори гледа да се закрепва към клетки, които имат особеностите на нулевата група.



Втора група (А).
Хората от група А са чувствителни, точни, търпеливи. Малко са страхливи и умеят да отглеждат растения. Човекът тип А иска да знае всичко много точно и да върши нещата по най-правилния начин. За тази група са характерни сдържаност и хладнокръвие. В кризисни ситуации те никога не губят самообладание и нерядко поемат лидерската роля. Хората с кръвна група „А" са интроверти и обикновено се държат странно. При контакти с други хора понякога изпитват чувство на дискомфорт, но отдават голямо значение на мнението на околните. Те съзнателно се стремят да избягват острите ъгли във взаимоотношенията, и въпреки това постоянно имат усещането, че лошо се вписват в обкръжението. Оттук идват персоналните оплаквания от рода на „никой не ме разбира".
А обичат природата, а онези които предпочитат да живеят в града, обичат да се потопят в безликата градска тълпа. Домът за тях е убежище, в което те допускат само най-близките. Често ги наричат песимисти - понеже много неохотно приемат всичко ново. Затова пък А компенсират това с творческа активност.


Трета група (В).
Хората с кръвна група В са творчески и страстни натури, които обичат радостите на живота и животните. Падат си малко ексцентрици и егоисти.Представителите на тази група са родени организатори, рационални, дисциплинирани и прагматични. Те умеят и обичат да работят с уреди, машини и други сложни системи. И получават истинско удоволствие, когато всичко работи както трябва. поставяйки си ясна цел, те настойчиво вървят към нейното изпълнение- понякога тази целеустременост може да граничи с фанатизъм. В не обичат да работят в екип и предпочитат да отговарят само за своите действия. У дома при тях цари малък хаос, тъй като за тях е важно всички вещи да им бъдат под ръка - предпочитат функционалността, а не външния ред. Могат да бъдат наречени единаци - но не по природа, а поради вътрешното им нежелание да попаднат под влияние на другите. И още: В не понасят сантименталностите. В резултат те не са особено късметлии в семейните отношения, понеже ги смятат за безчувствени.


Четвърта група (АВ).
АВ - е най-интригуващата кръвна група. Носителите на АВ група са чудаци, които не ги свърта на едно място. Те са тайнствени и непредсказуеми. Нейните притежатели са едновременно сдържани и общителни, скромни и пробивни, замислени и дръзки. На пръв поглед представителите на тази група изглеждат спокойни, но под тази им външност се крият бурни страсти. В едни случаи АВ могат да бъдат екстроверти, а в други - интроверти. И са способни да преминават от един маниер на поведение към друг с невероятна бързина.
АВ се отличават с творчески наклонности. Сложната им натура ги прави прекрасни художници и артисти. Привлича ги всичко неизследвано, непонятно и мистично. Много хора с кръвна група АВ могат да бъдат срещнати сред гадателки и пророчици. От тях се получават прекрасни религиозни лидери (според изследванията кръвта върху Торинската плащеница е от тази група) или прекрасни дипломати и политици.