В навечерието на светлия християнски празник – Коледа, пчеларско дружество „Димитър Панчев” подари по едно бурканче мед на всяко дете от подготвителна „а” група на детска градина „Синчец”. Те почерпиха децата и с лакомства, които съдържат полезния продукт.
Посещението на пчеларите в детското заведение се състоя днес и се превърна в голям празник за малчуганите. Възпитаниците на учителките Росица Лазарова и Иванка Маринова поздравиха своите гости със специална програма. Момичета, с костюми на пчелички, изпълниха песни, стихове и танци, посветени на пчелата и пчеларството. Момчетата, облечени като коледари, възпроизведоха обичая Коледуване и отправиха пожелания към пчеларите за здраве, берекет и пълни кошери с мед.  
От своя страна Илинка Димитрова – член на пчеларско дружество „Димитър Панчев”,  запозна малките домакини с външното устройство на пчелата, разказа им за живота на пчелното семейство и полезното въздействие на пчелните продукти върху младия организъм. Децата демонстрираха своите знания по темата по време на викторината, която пчеларите бяха подготвили за тях.
За втора поредна година пчеларско дружество „Димитър Панчев” гостува на ЦДГ „Синчец”, за да призове децата да обичат меда и да си похапват редовно от него.