Световните медии изпитаха сериозни затруднения да намерят достатъчно информация за сънародника ни Даниел Цветков, който преди дни се превърна в собственик на най-скъпия имот в Австралия.

Новината за 25-годишния българин, който е съсобственик на сайта "Intabil" и на още няколко компании за онлайн разплащания, обиколи света. Цветков плати колосалната сума от 26 милиона долара за строящ се в момента жилищен комплекс в гр. Голд Кост (Златен бряг) в Куинсланд.

Този квартал е наричан от медиите "кварталът на богатите" заради факта, че там е пълно предимно с луксозни имения за милиони. Според медиите обаче инвестицията на Цветков си е заслужавала, тъй като след завършването имотът ще струва минимум 70 милиона.

Самият Цветков, който е едва на 25 години, а вече има солидно финансово състояние, живее в Бризбейн. По собствените му думи, е започнал IT бизнеса си на 13 години, а компанията си "Intabil" основал на 18.

Според слухове той се е замогнал сериозно чрез сайтове от порноиндустрията, макар самият Цветков да отрича. Медиите разкриха и, че преди време срещу него е имало и повдигнати сериозни обвинения за финансови измами. Той обаче е успял да изчисти името си, след като предоставил събрана информация за въпросните сделки на ФБР.