През изминала седмица в град София се проведе турнир по волейбол за момичета с цел сформиране на национален отбор за девойки за световното първенство през 2015 година, на което България ще бъде домакин.
В надпреварата участие взеха сборни отбори на шесте региона в страната: Витоша-включващ София град; Струма-включваш Софииска, Пернишка, Благоевградска и Кюстендилска област; Тракия-Пловдивска, Смолянска, Пазарджишка; Странджа-Бургас, Хасково, Стара Загора, Сливен, Кърджали и Ямбол; Хемус-Велико Търново, Видин, Враца, Монтана, Габрово, Плевен, Ловеч и Добруджа-Добрич, Търговище, Разград, Варна, Шумен, Силистра и Русе.
Всеки регион трябваше да сформира отбор от най-добрите и перспективни състезатели от отделните градове, намиращи се на територията на тяхната област.
Така в сборния отбор на Струма попаднаха и три състезателки от отбора на ВК"Етрополе"-Полина Ботева, Мирела Василева и Силви Славова. Треньори на отбора  бяха Иван Дурев от Разлог и Васил Василев от Етрополе.
В отбора на Струма бяха включени още момичета от Кюстендил и Разлог.
Момичата се представиха по един изключителен начин, като започнаха с четири поредни победи, за да стигнат до мач в спор за първото място. Тук късметът не бе на тяхна страна и те отстъпиха от отбора на Странджа с 2:1 гейма.
След изиграване на срещите се получи и следното класиране:
1.Странджа, 2.СТРУМА, 3.Витоша, 4.Тракия, 5.Добруджа, 6.Хемус.
Още две бивши състезателки на Етрополе взеха участие. За отбора на Витоша играха разпределителката Полина Нейкова и либерото Михаела Михайлова. Те са рожба на Етрополския волейбол и сега играят за ЦСКА.
/Автор: vasilvolley