В ресторант „Нобилис” се проведе благотворителния търг за събиране на средства за построяване на още една къща на Джошуа в село Скравена. В нея ще бъдат настанени деца-сираци, за които ще полага грижи майка-домакиня. В жилището ще има две спални, обща дневна и санитарен възел. За реализиране на проекта са необходими 30 000 лв., които ще осигури английската фондация “Тръсел Тръст”. Нейните представители призоваха и ботевградската общественост да подкрепи  благородната кауза. Това стана повод семейство Рени и Цветан Миньовски и координаторът на проект “Тимъти” за България Мирияна Георгиева да организират благотворителен търг. Поканите за участие в него се продаваха предварително. Всяка една бе на стойност 30 лв. Около 40 местни бизнесмени и общественици закупиха покани.

За участие в самия търг дойдоха Валерия Илиева – съпруга на собственика на фирма “Гид метал”, Валентин Николов – шеф на “Бовис” АД, Павлин Марков – бизнесмен и общински съветник,  Тихомир Нинов-собственик на фирма „Барези”, Генади Тутовски - на „АТА Компютърс”, Тодор Христов, Георги Боилов, Цецка Кятовска, Николай и Ани Братанови. Събитието уважиха също Славка и Ивайло Джамбазови – собственици на правешката фирма за осветителни тела “Джеси”.

Участниците наддаваха за  различни предмети, предоставени от местни фирми и общественици.
Най-висока цена при търга достигнаха гоблен „Исус обича децата”, дарен от фирма „Вен и Вер”. Той бе продаден за 470 лв. на семейство Джамбазови. Декоративно буре от фирма „Дошолов”, пълно с 6 литра 38-годишна ракия от кмета на Скравена Иван Иванов, купи Николай Братанов за 350 лв. Баскетболна топка с автографи от отбора на БК”Балкан” пък бе продадена на Павлин Марков за 220 лв. Футболна топка на ЦСКА от колекцията на Петко Петков – директор на училището в Липница, купи Н.Братанов за 210 лв.
Продадени бяха още картини на Володя Казаков, рисунки на децата от Липница, дрехи на шивашки цех „Бейнит” в Скравена, шлифер, предоставен от фирмата на Маргарита Кирова.
Някои от вещите, които бяха продадени на търга – часовник, електрическа скара, настолна лампа, картина, бяха дарени от купувачите за новата къща на Джошуа. 

Накрая организаторите обявиха, че размерът на събраната сума е 5000 лв. Цветан Миньовски и кметът на село Скравена Иван Иванов, водещ на търга, изказаха искрена благодарност на участниците, които помогнаха да се реализира идеята за осигуряване на един по-добър живот на децата от социалните институции.