Поне 3 милиона лева ще вземат Фънки и неговата компания "София мюзик ентърпрайсис" от концерта на „Аеросмит", който организират в България. Самата им инвестиция в събитието пък няма да е кой знае колко, тъй като то ще се проведе на един от най-зле поддържаните стадиони в София - „Локомотив", пише "Всеки ден".


Още отсега простите сметки показват, че Фънки е на грандиозна печалба от първото шоу на „Аеросмит" в България, насрочено за 17 май.


Очаква се на порутения стадион „Локомотив", където групата ще свири, да се съберат поне 30 000 души - колкото бяха и на последния концерт на „Депеш мод" там. Билетите вървят от 70 до 150 лева, което показва, че приходите ще са поне 3 милиона.


За сметка на това разходите ще бъдат минимални. Като изключим хонорара на групата, който е около 350 000 долара, организаторите няма да се бъркат с почти нищо. Наемът на терена е символичен предвид на ужасното му състояние. Там не се изисква да се пазят тревата и трибуните. Няма да има и кой знае колко хора, които срещу заплащане да упътват посетителите откъде да влязат, защото входовете са сведени до минимум с цел пестене на средства. На всичкото отгоре дори и най-скъпите билети за трибуните се продават без места. Така че всеки сяда, където намери.


„Парите за билети са твърде много за този смотан стадион", категорични са хората. „Срам ме е, че стадионът в София сигурно е най-порутеният, на който излизат „Аеросмит" в цяла Европа", коментира фенка на групата.