Днес във Варна е първият мач от 13 кръг на ТЕСИ НБЛ между Черно море Порт Варна и Балкан. Срещата е от 18.00 ч. в зала Конгресна на ДКС.


Отборът на Балкан замина за Варна вчера и снощи проведе тренировка в часа на срещата. Всички играчи са готови за двубоя, очаква се дебют със зеления екип да направи новото попълнение Логан Стъц.


Ето мненията на трима от тима на домакините за предстоящия мач - треньора Денислав Коцев, плеймейкъра Асен Великов и центъра Милян Пупович.


Денислав Коцев


„Балкан са сериозен отбор. Най-силната им страна е, че играят колективен баскетбол. Обичат и да си подават топката. По този стил на игра си приличаме и двата отбора. И те обичат да играят под коша. Гардовете им са високи. Въпреки, че ги бихме там, имахме трудни моменти в мача. Ето защо сме взели мерки за промяна, но сега не мога да ги разкрия.Това ще се види в мача. Ще има промени в тактиката, но ще видим дали ще има резултат от това. Надявам се да имаме и късмет”. 


Асен Великов


„Разбира се, че очаквам да продължим добрата серия. Всеки в отбора вярва, че можем да победим Балкан. Имаме достатъчно сили. Въпросът е да го покажем на терена. Балкан е един изключително силен отбор. Подсилиха се на поста гард със Сашо Груев, имат нов център американец. Ако не се лъжа ние сме последният отбор, който ги победи. От тогава насам нямат загуба, което говори, че са в изключително добра форма. Ние сме добър отбор, най-вече като колектив. Много задружни сме. Вярвам, че пред нашата публика утре срещу Балкан ще сме крайно мотивирани и ще покажем най-доброто от себе си. Надявам се в залата да се получи една добра атмосфера и публиката да остане доволна, от това, което ще покажем и двата отбора”.


Милян Пупович


„Смятам, че в момента Балкан са най-силният отбор в НБЛ. Последната им загуба бе срещу нас. Взеха и нови играчи. В добра форма се намират. Треньорът им е много опитен. Старателно проучва противниковите отбори преди директните мачове. Мисля, че мачът тук в петък ще бъде много тежък. Сериозен съперник са...много сериозен. Нашето предимство са колективът и добрата атмосфера”.