Приключи ремонтът на  общежитието на ПГТМ „Христо Ботев” в Ботевград. Тази седмица строителите ще предадат завършения обект на директора на гимназията, съобщи телевизия „Ботевград” в емисията новини снощи.
За над 1000 000 лева общежитието бе изцяло обновено, като са направени стаи със самостоятелни санитарни възли и зали за спорт и занимания. Средствата за ремонта са по проект на училището, финансиран от Министерството на образованието.
В изпълнението на този проект не се предвижда обзавеждане за общежитието. „Предстои да предприеме стъпки за обзавеждане на стаите и залите, така че общежитието да стане обитаемо”, каза директорът на учебното заведение Добрин Христов. Според него средства за тази цел ще се осигурят също по проект. Помещенията на партера, които са предвидени за фитнес зала, билярд и други занимания, могат да се отдават под наем, а приходите да се използват за издръжката на залата.
Общежитието има капацитет за 170 ученици. Надеждата на ръководството на гимназията е, че чрез общежитието ще могат да привлекат и ученици от други общини и области.