Третото домакинсво на Балкан в турнира Еврохолд Балканска лига ще бъде днес - сряда, 29 януари. Негов съперник ще бъде Сигал Прищина. Срещата е от 17.30 ч. в зала Балкан.


Във временното класиране отборът на Балкан е на предпоследното осмо място с 3 победи и 5 загуби. Четири от пораженията са при петте досегашни гостувания, едно от които бе именно срещу Сигал. На 23 октомври тимът от Прищина спечели с 89-71 в първия официален мач на отбор от Косово. Сигал в момента е четвърти с 6 успеха и 3 загуби, след Левски, Галил Гилбоа и Куманово 2009.


В състава на Сигал, воден от турския треньор Джейхун Чабадак, един от основните реализатори е бившият национал на Полша Дардан Бериша, който е косовски албанец. Много силни са двамата американски гадове Кендрик Джоунс, който оглавява класацията за най-добър играч и е трети при реализаторите, и Тей Уолър, в ростера е и трети янки - центърът Кейзъл Уесън. Стабилен под коша е Блерим Мазреку (206 см), както и Албан Весели.


Двама от реферите на днешния двубой - Дамир Куношич и Ернад Карович, са от Босна и Херцеговина, третият съдия е Алин Фаур от Румъния. Комисар е Камен Тошев.