Общинският съвет удовлетвори инвестиционно намерение за поставяне на преместваеми обекти – „автоматични машини за кафе и топли напитки и детски електрически играчки на централна градска част „Форум”, в северозападна посока от ротондата.


По време на обсъждането на докладната, общинският съветник Христо Якимов каза: „При представяне на докладната кметът спомена, че сме били писали за далавери. Аз не си спомням да съм се подписвал под нещо такова. Във връзка с предложението за поставяне на преместваемите обекти е представена скица, на която не е обозначена ротондата, която би трябвало да е въведена в експлоатация. Как да гласувам, като не съм сигурен дали преместваемите обекти няма да попаднат върху ротондата например?”.


Иван Гавалюгов поиска кметът да разясни дали преместваемите обекти ще бъдат поставени на детската площадка, „за която не е ясно дали е законна, или не”. Той попита дали ще бъдат премахнати съществуващите съоръжения, или площадката ще бъде разширена с поставянето на преместваемите обекти.


„Г-н Якимов, не е необходимо да Ви предложим спътникова снимка на целия Ботевград, за да разберете къде се намира това нещо. Преместваемите обекти ще бъдат поставени в така нареченото площадно пространство „Форум”. Местата са посочени на скицата”, отговори кметът. Той разясни, че кафемашините ще са извън детската площадка, а електрическите играчки – в непосредствена близост до нея.


За разполагане на преместваемите обекти е предвиден терен с площ от 2 кв.м, се посочва в докладната до ОбС. Наемът ще бъде определен по действащата общинска наредба, уточни кметът Георгиев.
По време на дискусията по тази точка от дневния ред не стана ясно дали общината ще проведе търг за отдаване под наем на общинския терен.