Г-н Добрев, имате ли информация, че Министерството на финансите ще отпусне 2 000 000 лева за довършване на спортната зала в Ботевград?


През 2014 година правителството се ангажира с осигуряване на два фонда – единият до 500 000 000 лева – за регионално развитие, а другият – до 100 000 000 лева – за образование. От фонда за регионално развитие имаме уверение, че ще бъдат финансирани доста сериозни проекти в Софийска област. Единият от тях е новата спортна зала в Ботевград. Средства ще бъдат отпуснати за довършването на обекта.


Проектът за отваряне на прохода Кашана също ли ще бъде финансиран от Фонда за регионално развитие?


Отваряне на прохода бе част от предизборните ангажименти, които поехме пред избирателите в областта. Този проект ще бъде финансиран на два етапа. Също имаме уверение, че средствата ще бъдат осигурени в рамките на 2014 година.


Г-н Добрев, на заседанието на Националния съвет на БСП гласувахте против снемането на политическото доверие от Георги Първанов и другите Ви колеги, които работят за АБВ. Мотивирайте това Ваше решение?


Ще бъде много кратък на тази тема, тъй като изпитвам много силна емоция към нея. Първо, никой не е по-голям от партията . И второ, това, което съм научил от баща ми, да го запомнят добре и Сергей Станишев и Георги Първанов, е, че големите лидери събират, а не разделят. Това, което се опитват да направят и Националният съвет, и Георги Първанов със своите действия, е да разделят хората в партията. От това страдат обикновените членове и симпатизанти на БСП.