Няколко по-големи зали ще се строят и ремонтират с пари от  публичната инвестиционна програма на правителството, като най-мащабната сума получава община Бургас за изграждането на първа фаза на спортния и конгресен център "Арена Бургас" - 5 милиона лева.

За строежа на многофункционална зала в Дупница за нуждите на волейболния шампион "Марек Юнион Ивкони" са отпуснати други 4.5 милиона лева. Започването на тази зала беше отлагано няколко пъти през годините заради липсата на финансиране.

Четири милиона лева са предвидени за доизграждането на многофункционална зала в Своге, с други 3.5 милиона лева ще се строи зала в Гоце Делчев, а за зала в Плевен са отпуснати 2 милиона лева. Почти толкова - 1.8 милиона лева, са предвидени за завършването на залата в Ботевград.

Предвижда се ремонт на зала "Диана" в Ямбол с 1.5 милиона лева, на зала "Спартак" в Хасково с 1.4 милиона лева и изграждането на спортен център "Цар Калоян" в община Цар Калоян с 1.5 милиона лева.

Община Разград ще получи 3 милиона лева, за да помогне за модернизацията на стадион "Лудогорец арена", където играе футболният шампион "Лудогорец". Велико Търново ще бъде подпомогнат с 2.5 милиона лева за реконструкция и модернизация на игралното поле и лекоатлетическата писта на стадион "Ивайло".