Днес в Правец преди мача Лукойл Академик - Левски домакините организираха стилна церемония по повод окончателното прекратяване на състезателна дейност на Тодор Стойков. Неговият потник с Номер 15 от екипа на Лукойл Академик, който той носеше при всичките му успехи с клуба, бе изваден от употреба и бе поставен на видно място в залата в Правец.


Големият баскетболист, който се отказа след 19 изключително успешни години във всички възрасти - от деца през юноши и младежи до мъже, бе приветстван с мощни аплодисменти от присъстващите в залата. Сред тях бяха неговите родители, първият му треньор Петко Делев, приятели и бивши съотборници.


Тодор Стойков получи няколко награди като признание за страхотната си кариера - от президента на ПБК Лукойл Академик Валентин Златев, който произнесе и впечатляваща реч, от президента на БФБ Георги Глушков - златна значка на БФБ за принос към развитието на българския баскетбол, от мениджъра на ТЕСИ НБЛ Иван Ценов, а емоционалното изказване на Тити Папазов също  бе придружено с оригинални дарове. Тошко Стойков бе наистина трогнат и благодари за оказаните му почести, като на свой ред връчи на Валентин Златев специален подарък.


Вълнуваща бе заключителната част от церемонията, когато няколко деца от школата на клуба бяха облечени с екипи, на които бяха изписани имената им, но всеки от тях бе с Номер 15.