Доскорошният играч на зелените Гейб Кнутсън остава да се състезава в Европа. Американецът подписа с тима от Словакия Искра Свит.


Връзката на Кнутсън с един от водещите тимове в Словакия се оказа Петер Седмак. Искра Свит е бившият отбор на Седмо и се намира само на няколко километра от родния му град Попрад.


От разговор със своя мениджър се разбра, че от Свит имат интерес към играч на тази позиция. Това стана в дните преди да разтрогне с Балкан. преди отпътуването на тима за Израел за мача му с Балканската лига с Галил Гилбоа.


Гейб и ръководството на Свит се свързали веднага, но американецът не тръгнал веднага за Словакия, а предпочел да посети за няколко дни свой приятел и бивш съотборник, който играе във Финландия.


Гейб Кнутсън се присъедини към новия си тим преди няколко дни - в началото на февруари. В профила си в Туитър той бе лаконичен: "Вече съм в Свит. Не е необхомо да се говори много, времето ще покаже какво ще се получи".


Кнутсън  вече изигра един мач с новия си тим. В първенството на словашката Екстралига Искра Свит победи съседа си по таблица Риекер КN с 80-74, като Кнутсън отбеляза 14 точки. Във временното класиране Свит се намира на четвърто място със 17 победи и 12 загуби. В състава му са още трима американци и един хърватин.