От новия сезон американският баскетболист Гейб Кнутсън ще играе в тима от Австрия - Редуел Гънерс Оберварт. Той е първото ново попълнение  за новия сезон на тима от австрийската Бундеслига, в която завърши на седмо място в редовния сезон с 18 победи и 10 загуби.


Както е известно, 206-сантиметровото тежко крило започна изминалия сезон в Балкан. Със зеления екип той изигра 16 срещи - 10 в НБЛ и 6 в Балканската лига, със средно 17 минути на мач, 5 точки и 3 борби. През януари той бе заменен с Лоугън Стъц и почти веднага премина в тима от Словакия Искра Свит, с който спечели купата на страната и помогна на отбора си да стигне до полуфинал в първенството. В 18 изиграни мача за бившия тим на Петер Седмак Гейб има средно 9.2 точки и 3.4 борби.


Треньорът на Оберварт Ерик Браал е впечатлен от играта на 23-годишния баскетболист. "Имах възможност да наблюдавам няколко негови мача и представянето му в тях е доста по-добро от сухите му статистически показатели", каза той пред официалния сайт на клуба.