Номинираният за Оскар филм на Мартин Скорсезе "Вълкът от Уолстрийт" е донесъл печалби от повече от 300 милиона долара по целия свят. С това "Вълкът" се превръща в най-касовият филм на Скорсезе досега.

На 71-годишна възраст режисьорът постига нови висоти. През миналия уикенд приходите от билети са достигнали 300 милиона долара, пише bgnes.

Предишният най-касов филм на Скорсезе, "Злокобен остров" от 2010 г. донесе печалби от 294,8 милиона долара. "Вълкът от Уолстрийт", който също като "Злокобния остров" е с участието на Леонардо Ди Каприо, е спечелил 305,1 милиона долара.

Филмът, който е направен по мемоарите на милиардера Джордан Белфорт, само в САЩ е донесъл 108,1 милиона долара. Във Франция, Ирландия и Германия приходите възлизат общо на 20 милиона.

Това е голяма победа за филмовата компания Red Granite Pictures, която е предоставила бюджет от 100 милиона долара.

Леонардо Ди Каприо вече получи Златен глобус за "Най-добър актьор в мюзикъл или комедия" и е номиниран за Оскар за "Най-добър актьор". Колегата му Джона Хил, който влиза в образа на брокера Дони Азоф, има номинация за Оскар за най-добра поддържаща роля.

"Вълкът от Уолстрийт" има номинации за Оскар и за "Най-добър филм", "Най-добър режисьор" и "Най-добър сценарий".